Autor | Ile lat mają poboczne postacie z Winx? | ||
~carinnelizabeth Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Nie wiem czy już ktoś się o to już pytał i nawet do końca nie wiem, czy to ma być w spekulacjach, ale sumie jestem ciekawa, więc się pytam. Wiem, że w świecie Winx oś czasu, chyba działa jakoś inaczej, ale jedno mnie zastanawia: kto tam ma ile lat? Bo sama Faragonda (z tego co czytałam na wiki) ma podobno 100 lat. Gdzie ja bym określiła, że na oko ma może z około 60 lat. A na wiki pisze, że w sezonie 6 obchodziła swoje stulecie, a przecież jak była młoda, to jeszcze była w Drużynie Światła, a właściwie to wszyscy dyrektorzy szkół w Magix byli wtedy tej drużynie. To w takim układzie, ile oni mają lat, albo w ogóle ile mają lat rodzice Bloom - Oritel i Marion? Już nie mówiąc samej Daphne, która wyglądała na 18 lat jak ratowała paromiesięczną Bloom, gdy wysłała ją na Ziemię, by ją uratować. Pomijając fakt, że jak rodzice Bloom zniknęli w Obsydianie, to ile oni musieli mieć lat, jak urodziła się im druga córka (a przecież wtedy wyglądali na całkiem młodych)? No chyba, że faktycznie tam czas płynie zupełnie inaczej i ludzie tam żyją 3 razy dłużej (mam na myśli np. choćby samą Faragonde). ___ Poprawiłam tytuł tematu, ponieważ wspominasz w swojej wypowiedzi nie tylko rodziców Bloom.. Gubisz polskie znaki i masz problem z interpunkcją, przez co Twój tekst jest niespójny. Dodatkowo nazwy własne (np. Ziemia, Obsydian) powinny być pisane duzą literą. Popracuj nad tym, proszę. //Chand CarinnaEli Edytowane przez ChandSharma dnia 03-10-2022 13:54 | |||
![]() | |||
Autor | RE: Ile lat mają poboczne postacie z Winx? | ||
~clax7 Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Co do Daphne, to jej wiek nigdy nie został podany wprost. Wiemy, że w pierwszej serii Bloom miała lat 16, a z retrospekcji dowiadujemy się, że Daphne ukryła ją przed Trix, kiedy była jeszcze mała (max 5 lat). Daphne mogła mieć wtedy 15-20 lat i zmieniła się w Nimfę. Choć lata płynęły, to Daphne pod postacią nimfy była prawdopodobnie w jakiejś 'bańce czasowej' i się nie 'starzała'. Jeśli miała ona na początku załóżmy 20 lat, a Bloom 5, to w sezonie 5, kiedy Daphne zamieniła się na powrót w człowieka, miała 35 lat, choć z wyglądu nadal wyglądała na te 20 lat. Po tym sezonie wiek Daphne płynął już normalnie, czyli miała lat 21,22,itd. W tym założeniu (Bloom - 5, Daphne - 20), wyszło, na to, że po transformacji w człowieka Daphne miała tyle samo lat, co Bloom. Jeśli jednak dane byłyby inne, mogłaby ona być od niej zarówno starsza, jak i młodsza. Wydaje mi się, że taki zabieg 'bańki czasu' dotyczył również rodziców Bloom, czy Valtora - niby czas minął, ale ich wiek się nie zmienił (trochę jak hibernacja). Mam nadzieję, że wmiarę zrozumiale napisałem, o co mi chodzi. Choć wiadomo - logika Winx jest na tyle pokręcona, że sami twórcy jej nie rozumieją. Mam nadzieję, że jeśli winx przestanie istnieć to winxblogger nie i będziemy nadal tutaj wspominać radosne i smutne chwile winx. Poznałem tu tyle miłych osób, których w realu tak szybko bym nie poznał.Jest tu bardzo miła atmosfera i mam nadzieję, że będzie tu tak zawsze i, że zawsze będę tu miło wracał I miło to wspominał. Dziękuję wszystkim za to, że powstało winxblogger I nadal istnieje. Administratorzy I wszyscy użytkownicy jesteście wielcy! ![]() ![]() ![]() ![]() |Wattpad || YouTube| Edytowane przez clax7 dnia 16-05-2023 03:08 | |||
![]() |
Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.
.