Nowości
9.12.2025
❧ dodano kadry z odcinka 1x04 Winx Club: Magia Powraca

2.12.2025
❧ dodano muzykę z 1 sezonu Winx Club: Magia Powraca

1.12.2025
❧ dodano kadry z odcinka 1x02 oraz 1x03 Winx Club: Magia Powraca

30.11.2025
❧ dodano komiks nr 250 - Przyjaciółki na zawsze!

22.11.2025
❧ dodano kadry z transformacji Winx Club: Magia Powraca oraz Dark & Light Bloom

20.11.2025
❧ dodano przetłumaczony Tom 2 "Wojna Cieni", który jest kontynuacją serialu "Przeznaczenie: Saga Winx"

14.11.2025
❧ dodano kadry z openingu i endingu Winx Club: Magia Powraca

13.11.2025
❧ naprawiono linki do pobrania odcinków z filmów pełnometrażowych

12.11.2025
❧ dodano kadry z odcinka 1x01 Winx Club: Magia Powraca

18.09.2025
❧ dodano plakaty promocyjne z rebootu

9.09.2025
❧ dodano kadry z Fate: The Winx Saga - odcinek 1x03 oraz plakaty promocyjne z drugiego sezonu

12.08.2025
❧ dodano komiks nr 249 - Nawiedzony dom

6.08.2025
❧ dodano komiks nr 245 - Potęga magii!

Użytkowników Online
 Gości Online: 1
 Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 2,152
 Najnowszy Użytkownik: ~ekk
Dzisiejsi Solenizanci
folklore
Gazela
Seraphine

Różności
Szkoła
❧  Liceum, technikum, szkoła branżowa  ☙

AutorLiceum, technikum, szkoła branżowa
~clax7
Użytkownik

Dodane dnia 24-07-2021 21:39
Jest już temat Studia, więc będzie i ten. Zasady są takie same - napiszcie jakie macie doświadczenie, jaki profil wybraliście lub dopiero zamierzacie wybrać. Załapaliście się jeszcze na szkołę po gimnazjum, czy już po 8 klasie?

Mam nadzieję, że jeśli winx przestanie istnieć to winxblogger nie i będziemy nadal tutaj wspominać radosne i smutne chwile winx. Poznałem tu tyle miłych osób, których w realu tak szybko bym nie poznał.Jest tu bardzo miła atmosfera i mam nadzieję, że będzie tu tak zawsze i, że zawsze będę tu miło wracał I miło to wspominał. Dziękuję wszystkim za to, że powstało winxblogger I nadal istnieje. Administratorzy I wszyscy użytkownicy jesteście wielcy! uśmiechserceok:pony:

|Wattpad || YouTube || Instagram || SameQuizy|
Wyślij Prywatną Wiadomość
AutorRE: Liceum, technikum, szkoła branżowa
~Misiekoslavsky
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2025 16:34
Opowiem tu o swoim doświadczeniu przez te 3 (za rok 4) lata w technikum.
Wybrałem kierunek technik programista i nie żałuję zbytnio tego wyboru, poza faktem iż byłem wówczas przeciętny z programowaniem i ledwo udało mi się coś zrobić w HTML.
Nauka w moim technikum była u mnie najpierw taka, że prawie wcale się nie uczyłem, więc dostawałem pałery kwaśny . Jednakże po jakimś czasie udało mi się poprawić swoją sytuację i jestem obecnie kujonem.
Jednakże moje wspomnienia związane z technikum nie są kolorowe jak w Winx.
Dostałem klasę, która jest chyba wielkim nieśmiesznym żartem. Najpierw mnie wyzywano o byle co (nawet za wysyłanie Sonica u nich), potem chciano wmówić mi palenie, a następnie byłem przyrównywany do podludzia, nawet jak byłem jednym z najstarszych. Na tym się nie kończy.. smutny
Potem miałem akcję z grubej rury, gdzie przez te akcje zgłaszania spraw do wychowawcy musiałem trafić na Policję. Od tego dnia zaczęło się nazywanie mnie tzw. "C-wordem". Obecnie wiele akcji się powtarza, ale są np. takie, że normalnie otrzymałem przezwisko za stojące włosy, czy za podobiznę do postaci z Fortnite. Kurde - w wieku 18 lat!
U mnie wychowawca ostatnio się zmienił i jest lepiej pod wieloma względami, bo w klasach 1-3 to był ignorant, a teraz to mamy taką babcię, co ma doświadczenie w byciu wychowawczynią.
Chyba najgorszym co mogło się mi trafić, to te udziecinnienie w klasach. O co kaman?
Normalnie nie mogę sobie zjeść w spokoju, bo ktoś kto pomija śniadania musi pytać się DAJ DZIABA!!!!!!!!!!!. Nigdy im nie dałem i bardzo dobrze, bo ta namiastka klasy nie umie się dogadać i wreszcie dojrzeć. Co gorsza niektóre klasy dalej wierzą w te plotki o mnie i mnie prześladują tym.
Żyję w piekle, a na pierwszym miejscu okropieństw w mojej szkole jest...
Towarzystwo.

Wiem jak to zabrzmiało, ale kumpli nie mam praktycznie wcale placze . Wielu się uważa za nich, mimo iż kiedyś mi grozili więzieniem i wyrzuceniem ze szkoły. Siedzę praktycznie sam, nikt nie będzie tu normalny, bo oczywiście muszą wchodzić te trendy z Tiktoka, NIKT nie pomoże mi w pracy domowej, nawet nikt się nie dosiądzie z lekturą.
I wy opisujecie czas pandemii za piekło?wstyd
Na stan obecny okres szkoły średniej oceniam na 4/10.

Ryuze/Misiekoslavsky
Edytowane przez Misiekoslavsky dnia 29-11-2025 16:42
AutorRE: Liceum, technikum, szkoła branżowa
~kolec 257
Użytkownik

Dodane dnia 30-11-2025 17:34
To ja bym tu musiał napisać po kolei, czyli jak chodziłem do podstawówki to tam miałem w miarę fajnych uczniów, ale do kitu nauczycieli. Nauczyciele byli do kitu, bo jak ktoś mnie zaczepiał, bo chciał się bawić w berka to nauczyciel zawsze mnie zatrzymywał i mówił, żebym nie zaczepiał. Przy czym zawsze kazał mi siedzieć na ławce, a jak mówiłem, że to oni mnie zaczepiają to tamtym już uwagi nie zwracali, a jak na kogoś próbowało się coś powiedzieć, bo w tym wypadku to dziewczyna na inną osobę donosiła, że ją zaczepia to jej mówili, aby nie skarżyła i tu mówię o klasach 4 - 6. Z kolei w gimnazjum było odwrotnie. Tam byli w miarę fajni nauczyciele, ale do kitu uczniowie. Wyjątkiem była wychowawczyni, bo nie tylko co lubiła się czepiać to jeszcze i zabraniała, aby ktokolwiek w domu pomagał przy zadaniach domowych. Jeśli chodzi o uczniów to miałem tak, że chcieli mi petardę wsadzić po szkole do kaptura, ale nie chciała im się odpalić. Jednakże tego świadkami byli uczniowie z innej klasy i jak to widzieli to już sobie porozmawiali z tymi, którzy chcieli mi wsadzić petardę do kaptura, a potem w szkole była policja, bo też mi do picia coś wrzucili. Poczułem, że herbata ma inny smak, bo aż tak słodkiej jeszcze nie piłem i potem mówili, że to był środek przeczyszczający, ale czemu mnie nie oczyściło to tego nikt nie wiedział. Nawet ja się dziwiłem i do dziś nie wiem kto to zrobił, bo nikt się nie chciał przyznać. Kiedy kończyłem gimnazjum to się zastanawiałem gdzie iść. Chciałem iść do technikum, a jak by nie dało rady to do liceum, ale rodzice mi mówili, że jak w gimnazjum sobie nie radzę to lepiej by było, abym wybrał zawodówkę, bo jak ją skończę to już mnie do pracy mogą przyjąć, a jak w liceum, czy technikum nie dam rady to będąc po zawodówce mam już pracę, a tak to bez zawodówki będę bezrobotny. Tym bardziej, że się dowiedziałem, że gimnazjum to tak naprawdę 9 lat podstawówki, bo po skończonym gimnazjum nie ma czegoś takiego jak wykształcenie gimnazjalne tylko jest podstawowe. Różnica polega na tym, że się idzie do innej szkoły i się ma innych nauczycieli i mogą też być inni uczniowie. Więc dałem się przekonać rodzicom i poszedłem już do tej zawodówki po skończeniu gimnazjum. W zawodówce to z kolei wszyscy byli fajni. Zarówno uczniowie jak i nauczyciele, ale za to praktyki zawodowe były do kitu. Nie dość, że tam niczego nie uczyli poza sprzątaniem i o pracę przy samochodzie trzeba było się prosić, bo robiłem jako mechanik samochodowy to jeszcze się śmiali jak się czegoś nie wiedziało i tu akurat się wszyscy śmiali. Zarówno mechanicy jak i uczniowie i tak się składa, że tam gdzie miałem praktyki było kilka uczniów z, którymi chodziłem do szkoły, ale już nie do klasy, a poszedłem za mechanika, bo bardzo podobają mi się samochody. Choć o naprawie danych podzespołów nie mam bladego pojęcia. Dopiero jak po odbyciu praktyk miałem staż jako mechanik, a po odbyciu stażu, który miałem 6 miesięcy pracowałem w tym zawodzie przez 3 miesiące to dowiedziałem się, że to nie dla mnie. Gdy miałem ten staż jako mechanik to w międzyczasie chodziłem też i do liceum, bo nie chciałem mieć wykształcenia zawodowego i tak się składa, że w liceum nie tylko co wszyscy byli fajni zarówno uczniowie jak i nauczyciele to jeszcze w liceum było na tyle łatwo, że bez problemu szło zdobyć już te wykształcenie średnie. Jak przychodziły egzaminy semestralne to jedynie na matematyce można było ściągać, a to dlatego, że nauczycielce nie chciało się sprawdzać naszych sprawdzianów i chciała wszystkim wystawić tę samą ocenę. Mi jak wyszła 1 to mi powiedziała gdzie błąd zrobiłem i kazała mi poprawić zadania z błędem, a tam gdzie miałem dobrze to tylko kazała przepisać i to była taka jedynka, że punktu mi do dwójki brakło. Więc jak mi tu podpowiadała i poprawiałem to po poprawie się okazało, że mi punktu zabrakło do 3, a po zawodówce to poszedłem do liceum tylko dlatego, że już nie ma technikum. Są tylko kursy dokształcające, a poszedłem do liceum, bo chciałem iść na studia, a po tych kursach dokształcających na studia nie można iść, a chciałem też iść na studia, bo poza tym, że pracowałem jako mechanik samochodowy robiłem też w innych zawodach i wszystkie były stojące w, których sobie nie radziłem. Więc chciałem iść jako pracownik biurowy, bo chciałem mieć siedzącą robotę i też taką gdzie zimą jest ciepło, a latem chłodno. Okazało się, że do biura muszę mieć średnie wykształcenie lub wyższe i tak się składa, że te średnie mam, ale już nie muszę iść do biura, bo nie tylko co przyjęli mnie do pracy stojącej i też fizycznej to jeszcze się okazało, że tu sobie radzę, pracuję już prawie 8 lat i to będzie dopiero w czerwcu 2026r. i też zimą jest fajnie ciepło. Oczywiście w zależności od tego gdzie się robi, bo może też być i chłodno, a latem jest chłodno. Można też i robić w miejscu gdzie jest gorąco, bo produkuję katalizatory do samochodów, czyli wychodzi na to, że choć mi się samochody podobają to mimo, że nie robię jako mechanik to robię jednak te części do samochodów. W pracy akurat wszyscy są fajni, a jak by tego było mało to okazuje się, że nawet jak ktoś nie ma tego podstawowego wykształcenia co już jest śmieszne to idzie tam pracować. Nie wiem czy nadal jeszcze są osoby, które mają tylko podstawowe wykształcenie, ale kilka lat temu to w pracy byli tacy, którzy nawet zawodówki nie pokończyli, a jednak do pracy się dostali.

Ewangelia wg św. Jana 3:16
"Bóg tak umiłował świat, że Syna swego Jednorodzonego dał, aby każdy kto w Niego wierzy nie zginął, ale życie wieczne miał."
Jestem Biblijnie wierzącym chrześcijaninem.
Skocz do Forum:
Logowanie
Zapamiętaj mnie

Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.

Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.

^PVTeam1230
14:26:26 11.12.2025
maeve myślę że tak! Będzie wielkie odliczanie mruga
^PVTeam1230
14:26:10 11.12.2025
Śpiewały Magda Tul i Agata Dąbrowska
~Maeve0
9:28:46 11.12.2025
Będzie gdzieś odliczanie do premiery jak już podadzą dzień?
~Pieniazekk0
23:05:21 10.12.2025
Kto śpiewał piosenki Musy i Stelli w S2ODC15? Poznaje tam tylko Ole Szwed.
^Flamli0
16:13:14 09.12.2025
a społeczność winxa siedzi na discordzie
^Flamli1
16:12:33 09.12.2025
winxcluball jest np. tylko na insta KLIK, włoskie forum winxpocket też już ma mało osób KLIK
^Flamli1
16:11:56 09.12.2025
ogólnie to większość osób przeniosło się na instagramy i tiktoki, z takich starszych blogów jest jeszcze winxclubepisodios KLIK
~clax70
1:17:11 09.12.2025
blog jest polski, czy zagraniczny. Po prostu tęsknię za takimi formami, choć może też za późno się ogólnie pojawiłem, by móc to doświadczyć w pełni. Niby są social media, czy takie aplikacje pokroju Tumblr, ale jednak to nie to samo...
~clax70
1:15:32 09.12.2025
Może dziwne pytanie, ale czy znacie inne blogi podobne do WinxBlogger? Wiem, że blogi ogólnie już od dłuższego czasu zaczęły wymierać, ale uwielbiam w tej stronie, że są użytkownicy, rangi, encyklopedia, odcinki, forum, newsy, książki i dużo więcej. Nie jest dla mnie ważne, czy
~February1
23:44:23 08.12.2025
Wiadomości na Świąteczne Podarunki rozesłane :D
~EmilyWinxClub0
17:51:09 08.12.2025
Ta czołówka była po angielsku pamiętam wtedy
~February0
16:30:08 08.12.2025
Bardzo się cieszę :D
~February0
16:29:57 08.12.2025
Spodziewajcie się podsyłki info dziś kto kogo obdarowuje szeroki uśmiech serce
~February0
16:28:48 08.12.2025
Dobrze, ale wszystko się odbędzie <3 ^^
~Misiekoslavsky0
8:47:40 08.12.2025
Jest jeden spóźniony.
~February0
15:11:34 06.12.2025
Bo nie uda się zrobić, potrzebujemy jeszcze dwóch osób żeby się odbyło serce
~February3
15:11:03 06.12.2025
Misieee, zgłaszajcie się na Świąteczne Podarunki placze
^PVTeam1230
14:41:46 06.12.2025
W USA leciała czolowka zmieniona. W Polsce puszczali 1:1 to co na zigzapie. Łącznie z openingiem i endingiem. Bez zmian
~EmilyWinxClub0
4:59:17 06.12.2025
Winx na Nicku były trochę poboczniej traktowane. Raczej już nie zobaczymy Winx jako królowych stacji gdzie były emitowane typu ZigZap, lub poboczniejszych typu Puls2 lub Nick. Te czasy już minęły, to samo spotkało np. Pokemony, cooś co było oczywiste dla nas dawno temu, teraz jest już wspomnieniem
~EmilyWinxClub0
4:52:42 06.12.2025
Tak, Nick tylko wiadomo zmienił czołówkę na te własną angielską. Co ciekawe, kiedy stare sezony Winxa leciały na innych kanałach, ale były już pod prawami Nicka, czołówka była czasem oryginalna, ale po angielsku.
^PVTeam1230
11:22:40 05.12.2025
Tak Pieniazekk, był dubbing zigzapa emitowany na nickelodeon wtedy
~Misiekoslavsky0
8:20:41 05.12.2025
Raczej to oczywiste, że tak. Może Nicka nie miałem, ale za to miałem Puls 2 i tam chyba był czwarty sezon po Polsku.
~Pieniazekk0
22:12:43 04.12.2025
Ej pytanie do osób które miały te luksusy i posiadały kanał nicka w czasach ~2011 Czy S4 był emitowany na nickelodeon po polsku?
^Anagan0
21:31:15 03.12.2025
Co to za święta bez kota przewracającego choinkę? Flam, to tak dla odskoczni było, po pracy, żeby wczuć się w klimat świąt :D
~Misiekoslavsky0
12:27:59 03.12.2025
Fajna ta choinka
Regulamin
Archiwum
lekkieb. lekkie
wersja: 3.0.4