Autor | RE: ... bo ja pomocy potrzebuję! | ||
~Skeni Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Robię bazę danych w Accesie. Mam dwie tabele: Tabela: Produkty: 1) Nazwa Gatunku 2) Pojemnik 3) Ilość 4) Cena 5) Paszport oraz Tabela: Paszporty 1) A 2) B 3) C 4) D i chcę zrobić tak, zeby program uzupełniał mi Kolumnę "A" danymi z kolumny "Nazwa gatunku" A kolumna paszport ma być uzupełniona danymi z kolumny "D" Chodzi mi o to, żeby to było autouzupełnianie. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić? ~Skeni~ ![]() (c) by IcyJus, prezent na osiemnastkę (23.12.16) Zapraszam na: Blog z opowiadaniami Moje Śpiewy Podkłady instrumentalne Wattpad "Detroit: w pogoni za tożsamością" | |||
![]() ![]() ![]() | |||
~clax7 Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Mam pytanie do kogoś, kto zna się na prawach autorskich. Otóż tworzę projekt związany z Winx i w jego celu chcę użyć grafik, muzyki, fragmentów serialu i ogólnie stworzonych przez twórców postaci. Chcę ten projekt wstawić na YouTube. Wiem, że można uzyskać prawa autorskie, ale w przypadku Rainbow to wątpię, jak już to za pieniądze. Wiem, że można skorzystać z bazy zdjęć, możliwych do wykorzystywania, bez zgody. Niektórzy twierdzą, że można podać źródła i autorów wykorzystywanych rzeczy, ale to chyba też nie do końca prawda. W takim razie jak mogę wykorzystać te rzeczy w sposób legalny, ale pokazując je szerszej publiczności? PS. Pewnie nie ma takiej możliwości, ale mam nadzieję, że jednak jakąś jest. Mam nadzieję, że jeśli winx przestanie istnieć to winxblogger nie i będziemy nadal tutaj wspominać radosne i smutne chwile winx. Poznałem tu tyle miłych osób, których w realu tak szybko bym nie poznał.Jest tu bardzo miła atmosfera i mam nadzieję, że będzie tu tak zawsze i, że zawsze będę tu miło wracał I miło to wspominał. Dziękuję wszystkim za to, że powstało winxblogger I nadal istnieje. Administratorzy I wszyscy użytkownicy jesteście wielcy! ![]() ![]() ![]() ![]() Mój wattpad : 7Adlemax7 | |||
![]() | |||
~Kukus Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Myślę, że można to podpiąć pod prawo cytatu r11; potoczne określenie wyjątku w prawie autorskim zezwalającego na wykorzystanie niewielkich fragmentów cudzej twórczości we własnych utworach bez konieczności uzyskania zgody twórcy. Używa się go na YouTube, kiedy np, chce się coś zobrazować, albo pasuje do tematu filmu (chodzić to np o teorie w bajkach i pokazują urywki). Tylko trzeba podać skąd się dana rzecz bierze i oczywiście nie można na czymś takim zarabiać. | |||
![]() ![]() |
Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.
.