Autor | Soy Luna | ||
~ChandSharma Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
![]() Luna Valente (Karol Sevilla) wiedzie szczęśliwe życie w Meksyku. Pracuje dorywczo jako dostawca jedzenia. W wolnych chwilach uwielbia spędzać czas ze swoim najlepszym przyjacielem, Simónem (Michael Ronda), i jeździć na wrotkach. Życie Luny staje do góry nogami, gdy wraz z rodziną przeprowadza się do Buenos Aires. Niełatwo jest jej odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Wszystko zmienia się jednak, gdy odwiedza tor wrotkarski Jam & Roller. Pełna zapału Luna rozwinie swoje umiejętności jazdy na wrotkach, pozna nowych przyjaciół, zakocha się i dowie się, kim naprawdę jest. Opis i plakat z Internetu Myślałam, że jako "następca" Violetty, ten serial w ogóle do mnie nie trafi, ponieważ poprzednika Soy Luny obejrzałam zaledwie dwadzieścia odcinków. Od początku byłam pewna, że muzyka i wrotki niezbyt mnie przekonają, ale myliłam się - obecnie śledzę ten serial w miarę dokładnie (a rzadko oglądam nowe seriale z Disney Channel, gdyż już tego kanału u siebie nie posiadam). Poza wątkiem Luny, dla mnie, jej historia jest dość oczywista - czy naprawdę jest ona ową Sol Benson? Zapewne tak, ale twórcy robią specjalnie tak, aby bohaterowie nie odkryli prawdy zbyt szybko, więc jedynie widz ją zna i/lub może domyślać się, co będzie dalej. Aż czasem mam ochotę krzyknąć "Przecież to proste! Zróbcie coś!". Wątki z Tino i Cato są dla mnie taką "zapchaj dziurą" serialu. Początkowo miały one sens i nawet są śmieszne, ale... no cóż... zazwyczaj mnie irytują. Tak samo jest z intrygami Ámbar - są oczywiste i wiadomo, iż ona Luny wręcz nienawidzi, a główna bohaterka cały czas się na nie nabiera, jednak... w sumie - serial nie miałby swojego smaku. Powiem szczerze, że jestem ciekawa tego, co będzie dalej. Czy Luna odkryje kim jest? W zasadzie to najbardziej ta część serialu sprawia, iż go oglądam (jak i przez soundtrack, ale ścieżka dźwiękowa serialu to już nie na ten dział XD). {grafika} || {deviantART} || {instagram} || {tumblr} Edytowane przez ChandSharma dnia 23-11-2016 20:23 | |||
![]() | |||
Autor | RE: Soy Luna | ||
~February Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Widzę, że został wywołany temat "Soy Luny" więc korzystając z okazji wypowiem się ![]() Podsumowując fabuła mnie nie porwała jakoś strasznie, chociaż było kilka ciekawych postaci i parę bardziej interesujących wątków. Muzyka sama w sobie była przyjemna, nawet jest kilka kawałków, które do dziś lubię. Popatrzyłam sobie na ludzi jeżdżących na wrotkach i na sposób, w jaki to robią, posłuchałam i pouczyłam się hiszpańskiego, parę razy nawet się pośmiałam - generalnie ten serial nie wypada u mnie najgorzej ![]() Lebe jetzt! Bring den Zauber zurück in dein Herz! ----------------------------------------------------------------------------------------------- avatar by clax7 | |||
![]() | |||
Autor | RE: Soy Luna | ||
~KaraQ Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Obejrzałam chyba większość 1 sezonu. Fabuła już za płytka i dziecinna dla mnie, ale za to wspaniała muzyka. O ile nie jestem zainteresowana żeby nadrabiać to, czego nie widziałam, tak muzykę jeszcze chętnie sobie posłucham do czasu do czasu. No i tak zachęcał do jazdy na wrotkach! Ikonka © rossattiee | |||
![]() |
Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.
.