Autor | RE: Horrory | ||
~Smoczy_Plomien Użytkownik |
| ||
czarodziejka_flora napisał/a: Polecacie coś dobrego? Ja osobiście polecam Smakosz i Smakosz 2. Bardzo fajne horrory. Dla mnie nie są straszne, ale może Ci się spodobają xdd. Jeżeli chcesz się naprawdę wystraszyć, to z całego serca polecam Ci także Trzynaście duchów. Jest to jedyny film, na którym jeszcze trochę czuję dreszcze. Jest odjazdowy i nie polecam oglądać w nocy i dużych domach (szczególnie szklanych) xdd. Jeżeli jest Ci mało, to mogę Ci na pw wysłać o wiele więcej. (c) ja, hehe Zapraszam: - moje opowiadanie - Zmierzch bogów - mój blog - W zakamarkach mojej duszy | |||
~Suzanne Moderator |
| ||
Nienawidzę oglądać horrorów. Dosłownie. Jak już kiedyś tutaj wspominałam jestem zbyt wielkim tchórzem by je oglądać. Kilka razy próbowałam z koleżankami, ale skończyło się na moich piskach i błaganiach "Wyłącz to, proszę! Wyłącz to!". Próbowałam oglądać "Ptaki", "Jeździec bez głowy" oraz "Rytuał" żadnego z tych filmów nie obejrzałam do końca, a właściwie nawet nie doszłam do połowy. Nie chcę sobie zepsuć psychiki, ponieważ potem w nocy wydaje mi się, że słyszę różne dźwięki i widzę różne rzeczy. Dlatego wolę unikać tego gatunku filmu, zdecydowanie wolę komedie! Edytowane przez Suzanne dnia 01-07-2014 17:06 | |||
~Liria Użytkownik |
| ||
Ja osobiście lubię horrory, ale w nocy to zaczynam szaleć.... zgrzyt za oknem, moja pierwsza myśl ''przyszli po mnie!''. Ale ja ogólnie oglądam horrory oparte na faktach. Są one mało straszne np. o takim jednym krokodylu z jakiejś tam rzeki, który zjadł ponad 300 osób i grupa ludzi pojechała go schwytać. Pojechało tam 7 osób wróciły tylko 3. Ale zbyt straszne to nie było. Tylko dużo krwi kilka szkieletów i odgryziona głowa. Nic wielkiego. Edytowane przez Rebecca dnia 01-07-2014 17:19 | |||
~Stella Użytkownik |
| ||
Ja nie lubię horrorów. 1. Są straszne. 2. Gdy je oglądam bardzo długo to nie mogę zasnąć w nocy. 3. Są jakieś potwory, wampiry, zombie i inne. To mnie przyprawia o dreszcze. Ciągle zadaję sobie pytanie - czy Winx Club to horror? No, bo przecież w Winx są takie różne potwory, ale nie są takie straszne. W każdym horrorze jest jakaś chwila, w której można odpocząć od tych wszystkich straszydeł i w ogóle. Calutki zestaw (c) Chand (Widżilia) Edytowane przez Rebecca dnia 01-07-2014 18:04 | |||
~klaria400 Użytkownik |
| ||
Nie lubię horrorów, ale czasem "podejrzę". Jeżeli mam jakieś straszne polecić, to może "Mucha". Naprawdę straszny, więc i tak radzę żeby nie oglądać. Nawet dorośli się tego boją. Fajne są też horrory komediowe. Znam jeszcze... zapomniałam tytułu. No nic, w każdym razie super. Pisz bardziej rzeczowo! //Anja credit dla Lunaris #TeamFlora ~La vita è un letto di rose , che sporgono di fra le punte.~ " Dobre czyny są jak gwiazdy, które rozjaśniają ciemne niebo" Edytowane przez AnjaAnel_R dnia 08-07-2014 11:32 | |||
~Fiker Użytkownik |
| ||
Ja tam lubię horrory. W sumie jeszcze mi się nie zdarzyło żebym po obejrzeniu jakiegoś miała problem z zaśnięciem czy siedzeniem w nocy samej w domu. Horrory najczęściej oglądam z koleżanką, czasami sama, ale to rzadko. Z takich moich ulubionych, które nie były jeszcze wymienione to: "Sinister", "Kolekcjoner". Horrory lubię wszystkie. I takie co trzymają w napięciu, i takie co się krew literami leje. Edytowane przez AnjaAnel_R dnia 08-07-2014 12:36 | |||
~Tysia Użytkownik |
| ||
Lubię oglądać. Niezbyt boje się ich,chyba, że to na faktach (np. o egzorcyzmach). W horrorach lubię ten dreszczyk emocji, strachu. Często mnie przeróżne sceny śmieszą. Warto jest coś czasem obrócić w żart, by później nie bać się po nocach. Bardzo lubię je oglądać w dobrym towarzystwie. Moimi ulubionymi horrorami są: Diabelskie nasienie, Obecność, Mama, Carrie, Piła mechaniczna, Ostatni egzorcyzm, Sinister, Kronika opętania, Dziecko Rosemary, Egzorcysta, Koszmar z ulicy Wiązów, Klątwa Ju-on, Krzyk. Wolę osiągać małe sukcesy uczestnicząc w pieszej wędrówce przez życie, niż zdobywać gwiazdy, zabierając się czyjąś rakietą na gapę. Edytowane przez Tysia dnia 08-07-2014 13:48 | |||
~Speksi Użytkownik |
| ||
Może zacznę od tego, że jakoś nie przepadam za horrorami, w których nie ma jakiejś fabuły, zagadek itd, a tylko leje się krew . Po obejrzeniu jakiegoś horroru długo o nim myślę i często boję się pójść do łazienki. A ostatnio koleżanki, które wiedzą, że ja i horrory to nie najlepsze połączenie, namówiły mnie na "Egzorcyzmy Emily Rose". No jeśli ktoś oglądał to zapewne domyśla się, jaka była moja reakcja. Zaraz a to za oknem, a to w lustrze widziałam jakieś postacie... . Edytowane przez Smoczy_Plomien dnia 11-08-2014 09:09 | |||
~bamboleo Użytkownik |
| ||
Na swoim koncie mam wiele obejrzanych horrorów, ale najbardziej lubię te paradokumentalne jak: Paranormal Activity, Grave Encounters, Tunel, Atrocious, Rec, Diabelskie nasienie i kilka innych. Uwielbiam je <3. Lubię też filmy o demonach i opętaniu, np. Obecność czy też wcześniej wspomniany Paranormal Activity. Obecność oglądałam razem z chłopakiem. Oboje po kilka razy aż podskoczyliśmy ze strachu. Również bardzo podobał mi się film Sierota. Fabuła zaskakująca, cały film wciągnął mnie, aż nie mogłam przeżyć, gdy się skończył! Chociaż nie jestem pewna czy zalicza się do horrorów, bo według mnie bardziej zaliczyć go można do mocnych thrillerów, ale jak najbardziej polecam. | |||
~Lilla Użytkownik |
| ||
Może niektórych zaskoczę, ale ja nie lubuję w horrorach. Boję się po prostu widoku krwi, tak mam. Poza tym nigdy mnie horrory nie wciągały, uważam je za głupie troszkę. Przepraszam tutaj fanów, ale z mojego punktu widzenia, to to głównie jest tylko sieczka. Z opinii innych i migawek paru filmów tak mogę wywnioskować. Choć szerzej może wypowiedziałabym się, gdyby chodziło o horror w anime, wtedy to jest tylko, byleby wcisnąć gdzieś jakąś urwaną rękę, czy Bóg wie co. Jeśli uraziłam fana horrorów, to przepraszam, może znam je z tej gorszej i trochę naciągniętej przeze mnie strony, jednak nie lubiłam i nadal nie lubię horrorów, choć w przyszłości kto wie. | |||
~Radi Użytkownik |
| ||
Rzadko kiedy oglądam bo oglądnąłem już tyle kiepskich horrorów, że jestem zniechęcony do oglądania następnych, ale jak pojawia się jakiś obiecujący tytuł to chętnie popatrzę. Filmy o japońskich potworach to komedie nie horrory, wiec o nich to nawet nie warto wspominać. Nie rozumiem też fenomenu wielu z nich. Np. Egzorcyzmy czy Paranormal Activity, zerowa fabuła i mało straszne. Albo inne oparte na faktach. Ogólnie lubię horror, ale ciężko trafić na coś dobrego. | |||
~Vicho Użytkownik |
| ||
U mnie jest tak, że takie "realne" horrory, czyli takie które mogłyby się wydarzyć, w których po prostu grasuje jakiś morderca, psychopata itd., mnie nie przerażają, nie ważne jak krwawe by były. Lubię je oglądać, bo zawsze wciągają mnie zagadki, kto zabija, jakie ma motywy, kto przeżyje itp. Natomiast nigdy w życiu nie sięgnąłbym po horror paranormalny, a już zwłaszcza o opętaniach. Przerażają mnie tak, że potem trudno spać i człowiek jeszcze budzi się po nocach, a jeśli znajduje się poza domem gdy jest już ciemno cały czas o tym myśli xD. (c) Lunaris | |||
~BloomkaBloomixizi Użytkownik |
| ||
Tbh horrory to chyba mój ulubiony gatunek filmów, chociaż nie wywołują we mnie silnych negatywnych emocji czy też strachu. (pewnie dlatego że już trochę ich za sobą mam), ale uwielbiam ich specyficzny klimat i różne jego odmiany, bo przykładowo mamy takiego terrifiera który mimo makabrycznych scen potrafi rozbawić, jakby hello imagine wymordować rodzine usiąść zjeść ciasteczka i jeszcze kulturalnie pomyć po sobie talerzyk XD. No albo mamy jeszcze serie filmów fear street (którą z resztą bardzo polecam bo jest ciekawa) gdzie przez trzy filmy poznajemy całą historie która doprowadziła nas do wydarzeń z pierwszego filmu. To też pozwala serio świetnie wczuć się w świat i historie którą do przekazania mieli autorzy, jest to napewno ciekawy experience. Więc ogólnie horrorki fajna sprawa nawet mimo tego że jak już człowiek się ich naogląda to jest w stanie automatycznie wyczuć każdy nadchodzący jumpscare. <- Chociaż czasami twórcy potrafią zaskoczyć, więc watch out! - Pozderki <3 Yohane best girl | |||
~kolec 257 Użytkownik |
| ||
Vicho napisał/a: Osobiście horrorów nie polecam. Tym bardziej, że kiedyś w kościele taka jedna kobieta mówiła, że jej znajomy bardzo lubi horrory aż pewnego razu na serio zdarzyło się tak, że go demon opętał, bo czasem jak z nim rozmawiała to mówiła, że jak ze znajomym gada to czasem się w nim demon odzywa, a innym razem było tak, że jak go demon opętał to miał same białka, w ręce miał nóż i chciał zabić przypadkową osobę, ale nie mógł, bo go dwóch chłopaków obezwładniło. Ona mu mówiła o Jezusie i raz przyszedł z nią do kościoła i się normalnie zachowywał. Jak jest teraz? Tego nie wiem, bo on był tylko raz, a ona już w ogóle nie chodzi do kościoła, do którego ja chodzę.U mnie jest tak, że takie "realne" horrory, czyli takie które mogłyby się wydarzyć, w których po prostu grasuje jakiś morderca, psychopata itd., mnie nie przerażają, nie ważne jak krwawe by były. Lubię je oglądać, bo zawsze wciągają mnie zagadki, kto zabija, jakie ma motywy, kto przeżyje itp. Natomiast nigdy w życiu nie sięgnąłbym po horror paranormalny, a już zwłaszcza o opętaniach. Przerażają mnie tak, że potem trudno spać i człowiek jeszcze budzi się po nocach, a jeśli znajduje się poza domem gdy jest już ciemno cały czas o tym myśli xD. Ewangelia wg św. Jana 3:16 "Bóg tak umiłował świat, że Syna swego Jednorodzonego dał, aby każdy kto w Niego wierzy nie zginął, ale życie wieczne miał." Jestem Biblijnie wierzącym chrześcijaninem. | |||
Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.
.