Autor | Poszukiwani beta-readerzy | ||
~Radi Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Cześć wam. Jak nazwa tematu wskazuje szukam beta-readerów. Czym są beta-readerzy? Beta-readerzy to pierwsi czytelnicy danego dzieła. Ich zadaniem jest przetestować i wyrazić opinię na temat pierwszej wersji tekstu autora. Czytając tekst powinni wyłapać błędy logiczne, niejasności fabularne, brak spójności w historii oraz inne błędy, które ich zdaniem poprawiłyby jakość finalnej wersji. Betami najlepiej jeśli zostają osoby, które regularnie czytają książki i nie ograniczają się tylko do jednego gatunku. Ich świeże spojrzenie na tekst jest bardzo ważnym elementem powstawania każdej książki. Tak wiec, poszukuję osób, które zechcą przeczytać i ocenić moje wypociny. Jest to powieść, pierwszy tom rozpoczynający nowe uniwersum. Gatunek: Young adult z elementami science-fiction. Tytuł i streszczenie fabuły będę już przedstawiał na PW. Ilość tekstu: 250 stron A4. Poszukuję max do 4 osób. Zgłaszać się można do mnie w komentarzu lub na PW. Bardzo proszę o przemyślane zgłoszenia. Jeśli czujesz, że tekst jest dla ciebie za długi lub nie dasz rady przeczytać całości w wyznaczony terminie, to raczej odpuść. Oczywiście nic na siłę. Jeżeli w trakcie czytania, mimo chęci, czułbyś, że nie dasz rady dokończyć tekstu, nic się nie dzieje. Po prostu wyślij mi PW z opinią na temat tego, co już przeczytałeś. Termin na przeczytanie daje do 18 lutego. Dlatego, z uwagi na czas, chętne osoby powinny zgłosić się do mnie do końca miesiąca. Tekst będę wysyłał mailem, ale wstępne informacje i odpowiedzi na pytania będę udzielał na PW. Tekst objęty jest prawem autorskim i obowiązuje zakaz publikowania go i przesyłania komukolwiek dalej ! No dobra, pogroziłem, nastraszyłem, a gdzie pozytywy? Za wartościową pomoc mogę obiecać specjalne podziękowania zawarte w książce, która, mam nadzieję, zostanie kiedyś wydana. Ponadto oferuję dostęp do pierwszych wersji, kolejnych tomów z serii. Przede wszystkim oferuje jednak możliwość przeczytania dobrej (mam nadzieję, wy mi to powiecie), autorskiej książki mojego wykonania. Będę bardzo wdzięczny każdemu kto zgłosi się mi pomóc. | |||
![]() ![]() | |||
Autor | RE: Poszukiwani beta-readerzy | ||
~MartiEste Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Napisałam priv ![]() | |||
![]() |
Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.
.