Autor | Naruto | ||
~Samantha Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Naruto (jap. ナルト?) - manga Masashiego Kishimoto oraz adaptacja telewizyjna na jej podstawie. Jej główny bohater, Naruto Uzumaki, to nastoletni ninja, który nieprzerwanie szuka uznania i szacunku oraz sposobu na zostanie hokage - przywódcą i jednym z najsilniejszych ninja w swojej wiosce. Naruto: Shippū ![]() Po uratowaniu Gaary, Naruto wyrusza na kolejną misję. Dochodzi do spotkania zaginionego przyjaciela i wywiązuje się pomiędzy nimi walka. Młody Uzumaki nie ma szans z Sasuke, który ma nad nim ogromną przewagę. Gdy powraca do wioski, by stać się silniejszym, poddaje się wycieńczającemu treningowi. Ma na to tylko pół roku. W walce z Akatsuki ginie Sarutobi Asuma. Naruto znów staje do walki z wrogą organizacją. Udaje mu się udoskonalić Rasengana i niszczy nim Kakuzu, jednego z członków Akatsuki. Sasuke pokonuje Orochimaru i tworzy grupę Hebi. Wraz z nowymi sprzymierzeńcami rusza za swoim bratem, a kiedy go znajduje, po długiej walce zabija go. W tym samym czasie Jiraiya odnajduje tajemniczego szefa Akatsuki - Paina - i ginie z jego ręki. Naruto zaczyna trening w ropuszej wiosce, a Pain atakuje Konohę. W niemal całkowicie zniszczonej Wiosce Ukrytego Liścia pojawia się główny bohater i pokonuje Paina. Nagato wskrzesza zmarłych w walce. Sasuke staje się członkiem Akatsuki i atakuje Killera Bee. Nowym Hokage zostaje Danzo i wydaje rozkaz likwidacji zbiegłego Uchihy. Sasuke atakuje szczyt kage. Madara wypowiada Czwartą Wielką Wojnę Światową Ninja. W celu ratowania świata i ostatnich jinchuuriki zostaje zawiązany sojusz shinobi. Kabuto natomiast łączy siły z Madarą. Sasuke przeszczepia sobie oczy Itachiego. Naruto otrzymuje klucz do zapieczętowanej mocy Kyubiego i pod okiem Killera Bee rozpoczyna kolejny trening, którego celem jest ostateczne opanowanie mocy lisa. Formuje się zjednoczona armia shinobi a Kabuto za pomocą Edo Tensei wskrzesza najpotężniejszych ninja w historii. Zaczyna się wojna.. Źródło - Wikipedia. | |||
![]() ![]() | |||
Autor | RE: Naruto | ||
~Son Yume Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Kiedyś oglądałam. Jak leciało na Jetix. Ale nie oglądam od baaardzo dawna, i nie wiem co się teraz dzieje. Mam gdzieś nawet dwa ff na podstawie tego anime, ale jedyne co mają wspólne z tym tytułem to postacie=D. Jeśli o mnie chodzi to nowsza, i ninjowata wersja starego i (moim zdaniem) wybitnego Dragon Ball'a=D. Nie mniej jednak kiedyś przyjemnie się oglądało, chętnie bym się za to znowu wzięła, ale przeraża mnie ilość odcinków... ![]() -> Otome maniac <- Edytowane przez Blooma dnia 28-01-2013 21:23 | |||
![]() ![]() ![]() | |||
~Stellka Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Oglądałam kiedyś tylko kilka odcinków na Polsacie. Teraz nie bardzo mam czas, żeby to oglądać. Pamiętam tylko, że kochałam się w tytułowym Naruto.![]() | |||
![]() ![]() | |||
~Son Yume Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
StellaSolaria napisał/a: Oglądałam kiedyś tylko kilka odcinków na Polsacie. Teraz nie bardzo mam czas, żeby to oglądać. Pamiętam tylko, że kochałam się w tytułowym Naruto. Ja tam wolę Sasuke=D. ![]() -> Otome maniac <- Edytowane przez Blooma dnia 28-01-2013 21:24 | |||
![]() ![]() ![]() | |||
~Samantha Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Ja tam wolę Sasuke=D Popieram. Ja się czasem porównuje do Team 7. Jestem taka jak Naruto - czasem tak mało wiedząca. Mam w sobie Sakurę - jej siła przywalenia jest wręcz zrównana z moją. Sasuke - czasem też jestem taka mroczna i tajemnicza jak on. | |||
![]() ![]() | |||
~Bunny33- Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Naruto obejrzałam może z 30 odcinków. Nie zachęciło mnie. Bardzo podobne do Dragon Ball'a, co wspomniano wcześniej. W obu seriach chodzi o walkę i kto będzie silniejszy, ale gdybym miała wybierać to druga pozycja jest znacznie lepsza. Jednakże z Naruto fajne są nawet bijatyki, które grałam na Xbox'ie 360. Poza tym nie jest to mój gatunek anime'''. Smile is a key to success :-) | |||
![]() ![]() |
Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.
.