Autor | Ef a tale of memories. | ||
~Atelie Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Anime opowiada o trzech wątkach z pozoru różne i nie bardzo ze sobą powiązane, historie miłosne. Pierwszym bohaterem, jakiego poznajemy jest Renji, uczeń gimnazjum i mól książkowy, który nie ma pomysłu na swoją przyszłość. Lubi on spędzać czas na opuszczonej stacji kolejowej, gdzie sam w spokoju czyta książki. Pewnego razu nasz bohater, przychodząc na stację, spotyka tam dziewczynę o imieniu Chihiro. (Jednak jej imię poznaje dopiero podczas następnego spotkania.) Okazuje się, Chihiro nie jest zwykłą nastolatką.Drugim bohaterem jakiego poznamy będzie Hiro, uczeń liceum i rysownik mang, jednak ukrywa swoje zajęcie i tylko nieliczni znają jego sekret. Poznajemy go w momencie, gdy podczas trwających świąt ma zamiar odwiedzić swoją koleżankę Kei. Jednak po drodze zachodzi do kościoła, gdzie spotyka tajemniczą kobietę. W ten sposób Hiro poznaje Miyako i spędza z nią cały wieczór. Trzecim, jednak rzadziej ukazywanym bohaterem, jest Kyousuke, szkolny kolega Hiro, należący do km1;o0;ka filmowego. Jest on też chłopakiem przewodniczącej. Od jakiegoś czasu Kyousuke zaczyna odczuwać pewnego rodzaju rwypalenier1;, co w konsekwencji prowadzi do zerwania z dziewczyną. Po tym wydarzeniu postanawia nakręcić film, w którym chce uwiecznić marzenie i w ten sposób poznaje znaną nam już Kei. Jednak ich pierwsze spotkanie nie jest zbyt przyjemne. W anime występuje jeszcze kilka innych postaci, które będą miao0;y większy, bądź mniejszy wpływ na wydarzenia. Będziemy świadkami różnego rodzaju problemów, z którymi nasi bohaterowie będą sobie radzili lepiej lub gorzej, będziemy również obserwować smutne i te bardziej radosne chwile. Spowoduje to uronienie nie jednej łezki, więc ostrzegam, że chusteczki mogą się przydać. źródło Anime-Shinden --- zaniemówiłam z wrażenia ![]() ![]() zestaw by ChandSharma | |||
![]() | |||
Autor | RE: Ef a tale of memories. | ||
~Bunny33- Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Dość dawno obejrzałam to anime. Niestety nie przypadło mi do gustu. Mieszanie trzech odrębnych historii postaci po prostu sprawiło, że kompletnie nie zrozumiałam o co chodziło przez te całe 12 odcinków. Chihiro - ta bohaterka miała fajny styl i została mi w pamięci, ale też moim zdaniem była jakaś dziwna i nieobecna. Poza tym nic nie wyniosłam z seansu, więc nie polecam.`` Smile is a key to success :-) | |||
![]() ![]() |
Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.
.