Gości Online: 0
Użytkownicy Online: 1
Zarejestrowanych Użytkowników: 2,159
Najnowszy Użytkownik: ~Jaskowski2000
| Autor | Jak nie szkoła, to rodzina - jak rodzina mnie traktuje? | ||
| ~Misiekoslavsky Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Witam każdego, kto określiłby się mianem "mojego fana". Tutaj będzie kolejna prywata. Możliwe, iż trochę bym naskrobał przez to, ale mówi się, że jak jest ryzyko, to jest zabawa.
Nie zamierzam zbytnio kontynuować temat moich prywat, ale to, co u mnie jest, to niezła farsa ...Oczywiście zachęcam do odpowiedzi albo słów wsparcia, byłbym nawet ucieszony na to .Mój kanał na YouTube Jestem jak cebula, a nie lubię cebularzy Edytowane przez Lunaris dnia 02-06-2026 10:07 | |||
![]() | |||
| Autor | RE: Jak nie szkoła, to rodzina - jak rodzina mnie traktuje? | ||
| ~Fineasz Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
| Ja już niestety nie mam rodziny i, co za tym idzie, nie ma komu mnie utrzymywać. Kiedyś, jak żyli moi rodzice, to nie musiałem się martwić o jedzenie. A obecnie trzeba czasem poprosić kogoś o bułeczkę z szyneczką. Pamiętaj o przecinkach. Dodałam parę polskich znaków. ~Luna Edytowane przez Lunaris dnia 29-05-2026 12:40 | |||
![]() | |||
| ~Sivlanaya Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
W takich sprawach to może powinieneś się skonsultować z kimś, kto mógłby ci pomóc, no nie wiem, np. z psychologiem? Zamiast pisać o tym na forum? grafika od Lunaris - dziękuję!Edytowane przez Lunaris dnia 02-06-2026 10:08 | |||
![]() | |||
| ~Fineasz Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
| Psycholog, a zwłaszcza taki na NFZ, nic nie pomoże. Edytowane przez Lunaris dnia 02-06-2026 10:09 | |||
![]() | |||
| ||
Sivlanaya napisał/a: W takich sprawach to może powinieneś się skonsultować z kimś kto mógłby ci pomóc no nie wiem np. z psychologiem? zamiast pisać o tym na forum? Nie wiem czy psycholog by mi coś w tym doradził, poza tym nie chciałbym również tracić hajs z powodu wizyty (wiem, brzmię jak skąpiec...). Wiem że tym zapycham forum, no ale kto inny w necie mnie rozumie tak samo? Mój kanał na YouTube Jestem jak cebula, a nie lubię cebularzy | |||
![]() | |||
| ~AvisIce Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
| Rozumiem, że perspektywa otrzymania słów wsparcia od innych może być pocieszająca, ale zgadzam się z Sivlanayą, że konsultacja z psychologiem mogłaby dostarczyć Ci faktycznej pomocy, bo jakby nie patrzeć, to z założenia realne wsparcie. Piszesz, że zależy Ci na zrozumieniu i słowach wsparcia, nie ma w tym nic złego, ale nie jestem pewien, czy forum Winxbloggera jest miejscem, w którym takowe wsparcie otrzymasz. W kwestii wsparcia może warto byłoby rozważyć także faktyczną grupę wsparcia? Niestety nie ma zbyt dużo takich skierowanych dla młodzieży, ale jak chwilę poszukałem, to są co jakiś czas takie spotkania w Fundacji Praesterno w Lublinie, to chyba grupa zamknięta, więc trzeba do nich napisać na maila, zadzwonić lub wysłać SMS, żeby zapytać co i jak. Fajne w tym jest też to, że to nieodpłatne formy pomocy i mogą faktycznie coś zdziałać. Jeśli chodzi o same konsultacje z psychologiem, niestety faktycznie, często terminy potrafią być odległe. Chociaż w tym przypadku znowu jak poszukałem, to okazało się, że w województwie lubelskim są jedne z najkrótszych czasów oczekiwania na konsultację psychologiczną. Według strony "światprzychodni" Poradnia Psychologiczna w Kraśniku w al. Tysiąclecia 3b ma terminy nawet na za 1-2 dni, nie trzeba na nie też żadnego skierowania, wystarczy zadzwonić i umówić wizytę, no to na NFZ, bez płacenia. Rozumiem, jeśli nie takiej odpowiedzi oczekiwałeś, ale uważam, że konkretne działania to najlepsze, co możesz teraz zrobić. Współczuję Ci Twojej sytuacji i liczę na to, że któreś z form pomocy, o których tu napisałem, Ci się przydadzą. Jestem młodszym bratem Reverienne, miło was poznać! Edytowane przez Lunaris dnia 02-06-2026 10:19 | |||
![]() | |||
| ||
| Czaję, czaję. Może uda się coś wymyślić co do tej sprawy, ale i tak - zależy mi by życia nie przerobiono na więzienie. Sam nawet tutaj napisałem, że można by było ten temat usunąć, albo najwyżej zakończyć, bo wiadomo - prywaty są OK, ale ten przypadek raczej powinien być bardziej anonimowy. Dzięki za jakieś rady, kto wie czy kiedyś z nich skorzystam... ![]() Post Scriptum: Witam szanownego panicza (chodzi o podpis)Mój kanał na YouTube Jestem jak cebula, a nie lubię cebularzy | |||
![]() | |||
| ~Lunaris Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Misiekoslavsky napisał/a: Sam nawet tutaj napisałem, że można by było ten temat usunąć, albo najwyżej zakończyć, bo wiadomo - prywaty są OK, ale ten przypadek raczej powinien być bardziej anonimowy. Przenoszę temat do Archiwum. (c) ja ![]() ![]() Opowiadanie I Miniaturki I Grafika I Drugie opowiadanie Wattpad I dA | Fotografia | Tumblr | |||
![]() |
| Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.