Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online
Zarejestrowanych Użytkowników: 2,152
Najnowszy Użytkownik: ~ekk
| Autor | Samoloty (2013) | ||
| ~Misiekoslavsky Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
| Hej, możliwe iż wychowaliście się w podobnych latach co ja (2007-2017). W swoim dzieciństwie oglądałem masę filmów animowanych - w tym też stare filmy Disneya oraz produkcje Dreamworks. Jednakże jest film, o którym najpewniej wielu nie gada za często i jest zapomniany - mowa tu o Samolotach. Cały film opowiada o Dustym Popylaczu - samolocie rolniczym (tak coś takiego istnieje ), który marzy o udziale w Locie Wokół Globu. Dusty z czasem poznaje nowe miejsca i znajomości, lecz jego przeciwnikiem jest Ripslinger - zwycięzca poprzednich edycji tegoż wyścigu.Film ten jest nazywany jako "podróba Aut", ale to moim zdaniem naciągana teza - bowiem mamy tu inny morał, prawie takie same postacie, a także inne gagi. W tym filmie podoba się fakt umieszczenia wyścigów dla samolotów - bardzo mi się to podoba, aż mnie zaciekawiły samoloty. Film ten może poszczycić się też dobrze napisanymi postaciami, dobrymi tekstami oraz wyśmienitym tłumaczeniem. Film ten ma też wady w formie dwuznacznych żartów do widza, w tym nawet ukrywaniu tzw. "G-worda". Wadą jest też zbyt mocne podobieństwo do Aut, choć jak się przyjrzeć się obydwu filmom dokładniej, to będzie z parę powiązań. Film ten polecam osobom kochającym Auta, osobom wychowanym w latach 2010-2020 oraz fanom animacji. Film ten oceniam na 6/10 Ryuze/Misiekoslavsky | |||
![]() |
| Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.