Autor | Winx Endgame Part 1 - scenariusz do wglądu [+16] | ||
~Szomex Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Drodzy miłośnicy Winxów Nadeszła ta wiekopomna chwila, z którą powracam od niemal roku. Postanowiłem, że podzielę się z Wami moją wizją "Dzieła" jakim miała być bajka/film o tytule Winx Endgame. W poprzednim poście mówiłem Wam, że marzy mi się stworzyć dwu odcinkowy mini serial wieńczący historię czarodziejek Winx z zachowaniem stylu kreskówkowego znanego nam wszystkim z pierwszych sezonów. Niestety jest to, rzecz zupełnie nie do zrobienia jak się nie ma praw autorskich, odpowiednich narzędzi, kadry specjalistów i wiadomo czasu i pieniędzy. Z racji, tego że Winx Endgame nigdy nie wyjdzie ze sfery marzeń to postanowiłem, że udostępnie maksymalnie komu się da scenariusz do części pierwszej. Miałem początkowo chęci by na bazie tego scenariusza stworzyć pełnokrwiste opowiadanie. Próbowałem ale niestety nie udało mi się temu sprostać gdyż jestem bardziej wizjonerem a nie poetą. Dlatego też scenariusz pozostał scenariuszem i to na tyle surowym, że można w nim nie raz doświadczyć analogii do innych dzieł popkultury oraz znanych melodii, które przygrywały mi i stanowiły istotne budulce do budowania sceny po scenie. Dlaczego tak długo zwlekałem z publikacją scenariusza? Gdyż pierw dałem go do przeczytania bliskim osobą z mojego otoczenia by sprawdziły czy jest sens się tym "czymś" dzielić z ogółem. Wszyscy co się z nim zapoznali stwierdzili jednogłośnie, że jest, podsumowując przy tym, że wielka szkoda, że nie jest możliwe przeniesienie go na większy ekran. Także nie rozwodząc się więcej. Opowiadanie/scenariusz (jak zwał tak zwał) o tytule WINX ENDGAME PART 1! Jest możliwe do przeczytania czytelnikom Winxbloggera jak również fanom i fanką klubu Winx. Jako już dojrzały miłośnik starej dobrej bajki stworzyłem własną wizję ostatniej historii, która jest od fana dla fanów. Jestem niezmiernie ciekawy Waszych komentarzy co do całości. Nie ukrywam, że liczę na aprobatę ale też jestem przygotowany na konstruktywną krytykę. Z całego serca z miejsca dziękuję Wszystkim osobą, które w odrębnym poście wypowiedziały się na temat mojego pomysłu i życzyłu mi powodzenia. P.S. Załączam link, z którego każdy może pobrać plik pdf do scenariusza https://drive.google.com/file/d/162HH9oJhb51uM6O4fGrYcqNjo8KX2WXb/view?usp=share_link | |||
![]() |
Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Administrator WBa.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.
.