Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online
Zarejestrowanych Użytkowników: 2,152
Najnowszy Użytkownik: ~ekk
| Autor | Wasze pomysły do Winx - co byście dodali do oryginalnej serii? | ||
| ~Misiekoslavsky Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
| Yo i siemano! Jeżeli macie jakieś pomysły na to, co byście dodali do Winx, zmieniając np. fabułę sezonu 4, to możecie się podzielić z tym. Ja mogę zacząć ze swoim pomysłem na alternatywną wersję sezonu czwartego. Winx po akcji z filmu Tajemnica zaginionego królestwa dowiadują się o zmasowanych atakach na wymiary w Magix przez plemię Messugia (czyt. Mesudżia), które stosuje magię rzadką, przez co jest mało osób spoza wymiaru Messugiqya (czyt. Mesudżikia) - planety tegoż plemienia. Winx wyruszają w przeprawę ratującą podbite wymiary, zaś Specjaliści w tym czasie są zajęci treningami o wyższe rangi. Gdy plemię Messugia jest ku porażki, Winx odkrywają, iż jest jedyna rodzina z plemienia, która nie poszła na wojnę. Dzięki niej Winx dowiadują się o tym, że Messugiqya nie otrzymała wsparcia od reszty Magix, głównie przez problemy ze strony Magix i przez to całe plemię stało się dyktaturą, które zaczęło robić zemstę na Magix. Tuż po tym Winx uczą się od mędrca z tej rodziny magii Messugii, które mają trzy stopnie (I stopień - Podstawy i ogólnie zwykłe bawienie się, II stopień - zaklęcia potrafiące zaklinać naturę, kontrolować jednego człowieka, czy nawet robiące transfer mocy demonów do siebie; III stopień - mistrzostwo, moce ostateczności, rozszerzenie II stopnia, hiperrealistyczne iluzje). Winx uczą się III stopnia, ryzykując utratą do poprzednich mocy. Po treningu Winx robią tranformację Messugix (czyt. Mesudżiks), łącząc magię Messugii oraz Enchantix. Gdy zbliża się starcie z przywódcą plemienia, Specjaliści zaskakują Winx faktem, iż po treningach pomogli innym wymiarom w oporze tyranii Messugii. Gdy starcie się zaczyna, Winx używają całej mocy i prawie się im udaje. Bloom wraz ze swoją mocą smoczego płomienia tworzy unikalne zaklęcie, dzięki któremu uświadamia przywódcy plemienia to, co było naprawdę. Winx wracają do Alfei i żyli długo i szczęśliwie. ![]() Dajcie też znać, co sądzicie o moim pomyśle, poczytam każdy komentarz. ![]() Ryuze/Misiekoslavsky | |||
![]() | |||
| Autor | RE: Wasze pomysły do Winx - co byście dodali do oryginalnej serii? | ||
| ~kolec 257 Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
| Gdy to tak czytam to na samym początku faktycznie to brzmi tak jakbyś się pytał o to co byśmy zmienili. Potem, następny opis to wygląda tak jak ty byś to wrzucił do sezonu czwartego, a nawet i go zmienił. Natomiast gdy to dalej czytam to mi to już bardziej wygląda na opowiadanie, a niżeli dodanie lub zmienienie sezonu czwartego. Więc jak na opowiadanie to nawet nieźle i przez to jestem bardziej zdania tego, że powinieneś pisać opowiadania niż, że to powinno się znaleźć w czwartym sezonie. Choć sam pomysł tego jako stworzenie kolejnego sezonu też by mógł być. Ewangelia wg św. Jana 3:16 "Bóg tak umiłował świat, że Syna swego Jednorodzonego dał, aby każdy kto w Niego wierzy nie zginął, ale życie wieczne miał." Jestem Biblijnie wierzącym chrześcijaninem. | |||
![]() | |||
| Autor | RE: Wasze pomysły do Winx - co byście dodali do oryginalnej serii? | ||
| ~Misiekoslavsky Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
kolec 257 napisał/a: Gdy to tak czytam to na samym początku faktycznie to brzmi tak jakbyś się pytał o to co byśmy zmienili. Potem, następny opis to wygląda tak jak ty byś to wrzucił do sezonu czwartego, a nawet i go zmienił. Natomiast gdy to dalej czytam to mi to już bardziej wygląda na opowiadanie, a niżeli dodanie lub zmienienie sezonu czwartego. Więc jak na opowiadanie to nawet nieźle i przez to jestem bardziej zdania tego, że powinieneś pisać opowiadania niż, że to powinno się znaleźć w czwartym sezonie. Choć sam pomysł tego jako stworzenie kolejnego sezonu też by mógł być. Czaję. Wiem, że tytuł bywa mylący (jak w sumie cały mój żywot), ale wiadomo, można by było dodać to nie jako zastępstwo sezonu 4, może to równie dobrze być inny sezon. Wielkie dzięki za docenianie mojej ciężkiej pracy, nawet jak od podbazy byłem nogą z Polaka. ![]() Dałem tu oczywiście coś od siebie, skoro ze mnie taki kreatywny chłop, gdyż raczej mam prawo na podzielenie się czymś. Napisałem to nie tylko dzieląc się pomysłem, ale też i z myślą o to, co wy wymyślicie. Ryuze/Misiekoslavsky | |||
![]() |
| Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.