| Autor | Odcinek 1x05 - Wyprawa na zakupy | ||
| ^Flamli Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Winx, pomimo zakazu Gryzeldy, wymakają się ze szkoły do Magixii, aby spędzić dzień na zabawie. Damien podąża za nimi, chcąc zaimponować ojcu. | OGLĄDAJ ODCINEK | POPRZEDNI ODCINEK || NASTĘPNY ODCINEK Edytowane przez Flamli dnia 04-10-2025 11:11 | |||
![]() | |||
| Autor | RE: Odcinek 1x05 | ||
| ^Flamli Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
| Co raz bardziej podoba mi się jak pokazany jest charakter Tecny. To był strzał w 10, żeby pokazać aż taki kontrast pomiędzy np. przebojową Stellą, a zamkniętą w sobie Tecną, nieśmiałą, wycofaną, która nie chce przebywać z dużą ilością ludzi. Natomiast na minus uważam to, jak pokazują Musę. W oryginale miała bardziej mocny charakter, tutaj pokazują ją jaką taką małą dziewczynkę, pomijam już, że bardzo mało uwagi na niej skupiają. A szkoda. Mam nadzieję, że w najbliższych odcinkach to się zmieni. Odetchnęłam z ulgą jak okazało się, że Magixia to tylko miasto XD. Pamiętam ten bunt fanów, jak tylko usłyszeli o jakiejś Magixii. Kompletnie nie kupuję relacji pomiędzy Damienem a Florą. Próbowanie pokazania na siłę jakiejś "chemii" między nimi mnie męczy. Halo, tam nic nie ma. Mam nadzieję, że ostatecznie do niczego nie dojdzie. Aktor dubbingujący Valtora w 8 sezonie, a teraz Vexiusa robi genialną robotę. To jak modeluje swoim głosem i wprowadzą grozę jest czymś niesamowitym. Jak patrzy się na tą postać z takimi siwymi włosami to respektu wgl nie budzi, ale jak doda się do tego ten głos to już tak xD. Brandon czasem ma przebłyski i wygląda lepiej, ale ciężko dalej to idzie XD Zresztą jak się patrzy na Sky'a to jego twarz też jest paskudna. Swoją drogą ciekawe, że Timmy nie poszedł z chłopakami, a np Tecna tak. Trix zdecydowanie wymiatają w reboocie. Strasznie podoba mi się ta muzyka w tle, gdy Darcy pojawia się w Magixie. Naprawdę Rainbowi udało się pokazać na nowo potencjał Trix. Ogólnie nie przedamam za Damienem, ale trochę mi go szkoda się zrobiło, że tak wszyscy nim pomiatają xD. Nie za bardzo rozumiem, jaką rolę ma odegrać w tym Reboocie. I czemu Vexius sam nie wkroczy do akcji jak jest taki super, a nie synkiem poniewiera na prawo i na lewo. Podobają mi się takie perełki nawiązujące do oryginału jak Icy przykuła lodem Bloom do ściany. A Bloom to zachowuje się jak dziecko XD. Co to za tekst pt. "Puszczaj, co z tobą?" XD. W sumie ona wgl nie ogarnia co ona od niej chce i dlaczego. Bardzo słabo wypada animacja w locie. Rainbow ma z tym gigantyczny problem i nie rozumie dlaczego. Mam wrazenie, że w starym TZK wyglądało to dużo lepiej, a teraz to dosłownie przesuwają nieruchomą postacią po ekranie, wtf? XD, I czy Tecna rzuciłą do tej pory chociaż jedno zaklęcie??? Czemu głównie skupiają się ciągle na Bloom, Florze i Stelli? Przykre to. Na plus odebranie mocy, powiało nostalgią. Nie umiem ocenić tego odcinka numerycznie. No taki średni odcinek, bez polotów, ale nie jakiś tragiczny. | |||
![]() |
| Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.