Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online
Zarejestrowanych Użytkowników: 2,155
Najnowszy Użytkownik: ~nylaaaaaaa
| Autor | Odcinek 1x04 - Trik Trix | ||
| ^Flamli Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Winx stają przed najtrudniejszym testem sprawnościowym w Alfei, Trix knują podstępny spisek, a Bloom próbuje zaprzyjaźnić się z młodym czarownikiem Damienem. | OGLĄDAJ ODCINEK | POPRZEDNI ODCINEK || NASTĘPNY ODCINEK Edytowane przez Flamli dnia 04-10-2025 11:09 | |||
![]() | |||
| Autor | RE: Odcinek 1x04 | ||
| ~Maeve Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
| Ćwiczenia z latania? Bolące skrzydła? Czy ja dobrze widzę? (Znaczy słyszę) W końcu ktoś o tym pomyślał i to zrealizował! (Jestem dziwna że podoba mi się część jak sobie trenują latanie i przy okazji tańczą? Xd) No a na minus: Trix wydawały się rozgarnięte, jak na jakieś 16lat które pewnie mają, a tu im się marzy kontrola nad największymi złoczyńcami gdy same nie dają rady Ve-komuśtam (xD nie mogę przestać kojarzyć imienia Valtor przez co nie pamiętam na jakie imię go zmienili) No i... na tym etapie to żaden spoiler ale ile jeszcze odcinków będzie trzeba znosić rebootową Diaspro? :/ Oficjalna: ![]() Fanedit: ![]() ![]() Komplet by me | |||
![]() | |||
| Autor | RE: Odcinek 1x04 | ||
| ^Flamli Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
| Fajnie muzycznie zaczął się ten odcinek, najpierw od "Step into the dark". Bardzo podoba mi się to, że Trix mają takie normalne sceny jak Winx, że rozmawiają ze sobą też o jakiś pierdołach, jak np. Darcy o Rivenie. Przez ostatnie sezony to rola Trix została spłycona tylko do roli atakowania Winx. Swoją drogą naprawdę podobają mi się Trix w reboocie. Przyglądam się ich mimice i za każdym razem one wyglądają bardzo dobrze. Trochę to jest zabawne, że czarodziejki wyglądają często dużo gorzej niż czarownice XD. Fajne zagranie jest tutaj ze światłem na twarzy, przez co tworzy się taką mroczną atmosferę koło ich oczu. Cieszę się, że wątek Darcy i Rivena został. Kolejna scena z Winx latającymi nad jeziorem z piosenką od Clary - jak nie bardzo podoba mi się jej wokal przy openingu, tak przy tej piosence czuć, żę ona pasuje do tego klimatu. Bardzo przyjemnie się to oglądało, ale jak trochę przymknęło się oczy na animację latających Winx XDDD. Wyglądały nie raz jak kukły, które ktoś ciągnął, a one nie potrafiły się dopasować do lotu XD Test od Griseldy taki średni, widać, że ktoś za bardzo na niego nie miał pomysłu, ale dobrze, że taki luźny odcinek powstał. Zachowanie Griseldy mocno średnie, że chciała oblać Bloom i Florę, mam wrażenie, że gdyby w oryginalnym Winx zobaczyła takie zachowanie Trix, to by nie przeszło. Swoją drogą, jakim cudem Icy i Stormy zdążyły jeszcze za ten czas zdać ten test? XD Dziwnie też się ogląda wszystkich w jednej szkole, zwłaszcza Diaspro. I niby w czym pomogli specjaliści oprócz Sky'a łapiącego Bloom i coś tam Timmy robił? XD Rozbawiła mnie ta scena z Bloom i "mogę, mogę?", a Stella z cyklu "no spoko", kiedy miały się przemienić. A fabuła widać zaczyna się rozkręcać. Zdziwiło mnie to, że Vexius był kiedyś przy Oritelu a Damien to syn tego pierwszego. A sam Damien to straszna niezdara, zaczyna mnie irytować tym, że nic nie potrafi. Ciekawa jestem, jak to dalej poprowadzą. I skąd Trix wiedzą tyle na temat wymiaru Omega? Przyjemny odcinek, jak się przymknie oczy na dziwne miny, zwłaszcza Bloom XD 6/10 | |||
![]() |
| Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.