Tom 2: Wojna Cieni [Kontynuacja Fate]

Alfea jest atakowana! Czy czarodziejki Winx pokonają przeciwności losu i obronią swoją szkołę? Magiczna szkoła Alfea została niemal całkowicie zniszczona, a jej pozostałości bronią dzielne czarodziejki i specjaliści, którzy nie poddali się nawet po przejmującej stracie. Winx płacą za to najwyższą cenę. Stella uległa ciemności i dowodzi armią przeciwko swoim dawnym przyjaciołom. Aisha, Musa, Flora i Sky muszą opracować plan, by odeprzeć mrok, który zagraża ich światu. Tymczasem Bloom stawia wszystko na jedną kartę, aby odkupić swoje winy wobec tych, którzy są jej najdrożsi.

| PRZECZYTAJ KOMIKS | POBIERZ KOMIKS |
| TOM 1: MROCZNE PRZEZNACZENIE |
Fabuła jest bardzo zagmatwana. Im dalej, tym ciężej było mi się w tym połapać i ostatecznie nie rozumiem, co się tam wydarzyło. Dodatkowo zakończenie jest dziwne. Niektóre rzeczy nie są zgodne z serialem Netflix (o ile mnie pamięć nie myli). Rozwala mnie wygląd Darkara, kompletnie niepodobny i nie pasuje.

awek od Suzanne
Ktoś byłby na tyle miły, by przypomniał mi, jakim cudem Beatrix jest siostrą Bloom, a dyrektorka Fara jest jej matką? Bo za cholerę nie pamiętam...

Proszę pamiętać, że zdania zaczynamy wielką literą, tak samo imiona. Dodałam przecinki i zjedzone litery. ~Luna

Nigdy świadomie nie chcę obrazić lub urazić żadnej osoby, uwielbiam filmy oraz seriale, kreskówki wszelkiego gatunku.
Prowadzę dwa blogi linki poniżej na które z chęcią zapraszam i mile widziana tak miła myśl jak i negatywne strofowanieuśmiech

Aktualizacja z 2019r :D mam nadzieję że teraz będę poprawiał innym humory uśmiech

http://hitetkit.blogspot.com/
Pomijając, że słabo pamiętam serial, to nadal nie mogę połączyć grafiki z wiekiem i treścią... Nie to, żeby była brzydka, ale dziwnie jest. A i fabuła jakaś taka, jakby ktoś omijał połowę informacji. Choć wciąż najbardziej boli ten cały wątek "zmiany przeszłości", nielogiczny, ktoś pamięta a ktoś inny nie, a potem odwrócenie pożaru, ale w teraźniejszości i tak "był"? Czy ja jestem za głupia, by zrozumieć te całe czasowe podróże i paradoksy?

Dodałam trochę przecinków i poprawiłam drobne błędy. ~Luna

Komplet by me

Szybka odpowiedź

Zaloguj się, aby pisać posty na forum.