Autor | RE: Odcinek 1x09 - Zdrada | ||
~marcin1995 Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Plusy: - Bloom na powrót śni o tajemniczym duchu, okazuje się, iż ma na imię Daphne i prosi Bloom, aby ta do niej przyszła. Podczas przekazu czarodziejka doznaje transformacji... - Tecna i jej technomagiczny bełkot, cóóż, kosmiczny, ale skutecznie dokonała analizy i pojawił się holograficzny obraz głowy Daphne. - Dziwnie tajemnicza animacja, podczas gdy Bloom przypomina sobie widok Daphne na fasadach w mieście Magix. - Barbatea jest naprawdę urocza, cała akcja Bloom w archiwum, no ale dowiadujemy się, iż Daphne może być jedną z dziewięciu nimf wymiaru Magix. - Widać, że Faragonda domyśla się, czego szuka Bloom i że skrywa tajemnicę. Co jeszcze bardziej podsyca ciekawość, o co tak naprawdę chodzi. - Musa ma pazurek, odpyskowuje Icy, wyjątkowe okrucieństwo Stormy... - HAHA, kurczę, plaskacz Musy dla Icy, a Stormy: "Booli?". Hahaha. - Pierwszy raz widać jawnie jak łagodna jest Mirta, która nie była w gronie szajki atakującej Musę... - Ekstra akcja w zaułku, jak wlatują statkiem, Icy mało nie trafiło... - Cool to, co zrobił Brandon/Sky tym mieczem, tak właściwie, to co to było? I te ataki wiedźm, przy tym ekstra widać, że będzie ostro... - Nie no, unoszę się nad Ziemią, super walka Winx i specjalistów w centrum miasta Magix z wiedźmami, widać tu piekielną potęgę Trix, są wręcz niepokonane. - Płonące samochody, cool... Widać akcję wiedźm, pierwszy raz były tak blisko zwycięstwa. - Widzimy w ferworze akcji wściekłość i potęgę Bloom, która pokonuje wszystkich. Icy zareagowała próżniowcem i już wiedzą, skąd pochodzi najpotężniejsza magia w wymiarze. - Tecna słusznie zastanawiała się podczas lotu statkiem, skąd u Bloom taka moc. - Nie wiem czemu, ale urzekła mnie Icy w finałowej scenie, jak mówi, że do dziś nie sądziła, iż możliwa jest taka moc. Minusy: - Stelli coś odpala, nie do końca jest sobą... - Szkoda Musy jak widzi Rivena z Darcy... Swoją drogą, czy ten magik jest idiotą? Pozwala nadawać na Winx i kolegów Darcy ot tak? I co to, u licha, było z hipnozą Darcy? - Nie no, nawet jak na wiedźmy to szczyt - ok. 20 wiedźm na jedną wróżkę i Riven, który po raz pierwszy ukazuje, jakim jest pajacem... - Co jest do jasnej anielicy, wracają, a Stella dalej udaje głupią. - Naprawdę, Stormy, jesteś taka durna - przegrywają batalię, a ta o złamanym paznokciu? - - - Przeeecinki. W całym poście nie było ani jednego. //Sophie Nigdy świadomie nie chcę obrazić lub urazić żadnej osoby, uwielbiam filmy oraz seriale, kreskówki wszelkiego gatunku. Prowadzę dwa blogi linki poniżej na które z chęcią zapraszam i mile widziana tak miła myśl jak i negatywne strofowanie ![]() Aktualizacja z 2019r :D mam nadzieję że teraz będę poprawiał innym humory ![]() http://hitetkit.blogspot.com/ Edytowane przez Sophie dnia 12-05-2016 18:06 | |||
![]() ![]() | |||
Autor | RE: Odcinek 1x09 - Zdrada | ||
~ArtierLoveWiinx Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| ||
Super odcinek. W końcu Bloom pokazała wiedźmom, na co ją stać. Wątek współpracy Rivena z Darcy był świetnym pomysłem. Dziwi mnie jednak, czemu Faragonda nie powiedziała Bloom o jej mocy, a nawet nie pozwoliła się niczego o niej dowiedzieć. Zdziwiło, a jednocześnie zaskoczyło mnie to, że zabawki Tecny potrafiły utworzyć hologram Daphne, wow, nieźle, Tecna. Ogółem fajny odcinek, w którym wreszcie zaczęła się akcja, na którą czekałem. Edytowane przez Lunaris dnia 30-05-2017 15:11 | |||
![]() ![]() |
Skocz do Forum: |
Witajcie na nowej wersji ShoutBox. Wszelkie problemy prosimy zgłaszać do administracji lub bezpośrednio do twórcy - Anagana.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą pisać wiadomości.
.